Kviečiame į diskusijas apie Punios šilą ir rūšių nykimą „Laisvės piknike“

Rugpjūčio 24 d. Baltijos aplinkos forumas kviečia susitikti „Laisvės piknike“ . Gamtininkai kvies lankytojus padiskutuoti apie Punios šilo išsaugojimą bei globalinį rūšių nykimą bei pažinti gamtą žaidžiant įvairius žaidimus.

Nuo 10 iki 18 val. vyks skraidymo pamokos, meldinės nendrinukės lizdo ir karūnų iš natūralių priemonių gamyba, paukščių pažinimo žaidimai, į aplink esančią gamtą bus galima pažvelgti pro mikroskopą. Be to, sužinosite daugiau apie tai, kaip vengti pavojingų medžiagų, gyventi ir verslauti darniai su gamta, nekenkiant nei jai, nei savo sveikatai.

13:00-14:00 gamtininkų ir visuomenininkų diskusija „Punios šilas: ar išsaugosime vertingiausią Lietuvos sengirę?“ Diskusijoje dalyvaus: Simonas Gentvilas (LR Seimo narys, Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininkas), Algirdas Klimavičius (Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų politikos grupės vyr. patarėjas), Žymantas Morkvėnas (Baltijos aplinkos forumo direktorius), Gintaras Varnas (režisierius), Albertas Stanislovaitis (Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorius), dr. Žydrūnas Preikša (Aleksandro Stulginskio universiteto miškotyrosmokslininkas).

15:00-17:00 gamtininkų iš įvairių organizacijų diskusija „Nyksta milijonas rūšių, ką darom?“. Diskusijoje dalyvaus: dr. Valerijus Rašomavičius (Gamtos tyrimų centras), Liutauras Raudonikis (Lietuvos ornitologų draugija), Žymantas Morkvėnas (Baltijos aplinkos forumas), Rita Grinienė (moderatorė, Baltijos aplinkos forumas)

Baltijos aplinkos forumo palapinę rasite visuomeninėje erdvėje, 25 vietoje.

Jūsų laukia įvairūs žaidimai apie gamtą

 

Susitikime